RSS

Vecka 50: Vila 2 – 2 Träning

15 Dec

Helgens FIS-tävlingar i Östersund bjöd på både tufft motstånd och tuffa banor i kombination med vallningsföre och snöfall. Min prestation på de båda loppen är långt ifrån något att hänga i julgranen, men jag känner att jag gjorde vad jag kunde och det är en bra känsla.  Det var grymt kul att få komma upp och kötta på snö igen. Ett mycket välbehövligt avbrott från de för tillfället brutalt trista träningsförutsättningarna som råder i Göteborg.

Veckan inleddes med två vilodagar efter tävlingshelgen i Östersund. Det var välbehövligt att bara behöva gå till skolan och låta livet lalla därefter. Just skolan var värd lite uppmärksamhet dessa två dagar då resten av veckan enbart består av ledighet. Känns riktigt skönt att inte ha några vidare måsten under dagarna.  Hemmaman skulle utan tvekan vara den perfekta sysselsättningen!

Precis som rubriken antyder har de två vilodagarna åtföljts av två träningsdagar. Igår blev det ett riktigt myspass med löpardojjorna på. Efter att ha sovit till klockan halv ett påbörjades träningen strax efter två i ett fortfarande ljust Kviberg. Färden gick i små skrämda skogspartier ut från Kviberg, vidare förbi Utby och genom Bergsjön i takt med att skymningen trängde sig på. När jag kom ut i ödemarken på andra sidan Mellbyleden började det skymma på riktigt. Ändå blev premiärturen i detta område en mycket vacker upplevelse. Skogen där borta i öst kommer utan tvekan få fler påhälsningar. Vid hemkomst kunde jag nöjt stoppa tiden efter 2 timmar och 30 minuter på resande fot.

En mycket vacker runda trots diverse tråkiga väderfenomen

En mycket vacker runda trots diverse tråkiga väderfenomen

På många platser i Bergsjön har de nedgångna förortshusen vildmarken alldeles runt knuten:

Husen vid Kosmosgatan med den natursköna Bergsjön i förgrunden

Husen vid Kosmos- och Zenitgatan med den natursköna Bergsjön i förgrunden

Dagens träningspass var tänkt att gå i rullskiddistansens fria stils tecken, men p.g.a. grusbelagda cykelbanor och frånvaro av skateskidor med stänkskydd blev det istället ett klassiskt pass på Swenors 4:or. A3 dessutom! Intervaller i varje lång uppförsbacke gav 27 minuter A3-tid (400 stigningsmeter) och totalt avverkades 2:10 i det något bisarra, följetångsliknande och avskyvärda vädret. I väntan på vintern: Ett par bilder med kylan i fokus.

Termometern på vägen upp till Östersund (på vägen hem visade termometern -22)

Termometern på vägen upp till Östersund (på vägen hem visade den -20)

Den under sommaren så idylliska badstegen täckt av frost

Den under sommaren så idylliska badstegen täckt av frost

 

Den rogivande Svedsmossen frostbeklädd en tidig morgon

Den rogivande Svedsmossen frostbeklädd en tidig morgon

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på december 15, 2011 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: