RSS

Once you start to slack, it’s hard to go back

13 Jan

Jul1 och mellandagarna

Efter förra inlägget följde sju träningsfria dagar beroende på sjukdom och först den 23e var kroppen åter sugen på rörelse. Mellan 23-25/12 blev det mycket löpträning hemma i Hillared, därefter styrdes kosan norröver till Brux där fem sjukligt nice träningsdagar spenderades tillsammans med männen, myterna och legenderna: Mattias Karlsson, Johan Nyman och Pontus Rygh. Tilläggas bör att snön kontinuerligt kräkte ner (för det mesta i alla fall!).

Samlade lite siffror under vistelsen:

  • Antal dagar: 5 (3 heldagar och 2 halvdagar)
  • Antal pass: 8 (4 skate, 4 klassiska + 35 min löp insprängt i ett pass)
  • Tid skate: 8:25
  • Tid klassiskt 6:40
  • Intervalltid: 26 min 35 sek
  • Antal stigningsmeter: 4205 m (enl. Wikipedia endast 605,45 höjdmeter från Mt. Blancs topp)
Två killar med fel klubbdräkt på toppen av sitten i Ramund

Två killar med fel klubbdräkt på toppen av sitten i Ramund (Nyman trodde resan upp var finalen på Tour de Ski...)

Känslan då man slukas av fjället

Känslan då man slukas av fjället

Nyår

Efter ett skatepass på 2:30 (680 stigningsmeter) den 30/12 avslutades mitt läger i Bruksvallarna. Övriga hårdingar blev kvar även över nyår. De hade hört att Sigge skulle servera lammkött på nyårsbuffen! Min nyårsafton tillbringades i Ostkupan med ytterst excellent sällskap; Agnes<3, Anna & Lotta, samt Kajsa och Karin. Tolvslaget firades med champagne, tyvärr inga större mängder för min del då planerna för nyårsdagen var en Sälenresa på en av Sveriges värsta vägar. I snöoväder och halka på en bytardag dessutom. E 45 suger! Men vad gör väl det när man har en farligt snygg co-driver?!

Sälen

Tyvärr var tiden i lugnets Sälen knapp med ankomst sent på nyårsdagen och hemresa efter lunch den 5e. Även dessa dagar fullkomligt kräkte snön ner. Endast sista passet morgonen den 5e bjöd på uppehåll. Det i kombination med nypistade spår, lite sol och gott sällskap förgyllde träningstillvaron! Resan hem gick bra och efter mellanlandning i Uhamn blev ankomsten till Hillared först vid 22. Då återstod fortfarande ett ett par måsten, ompackning och plugg. Lyckades inte landa i sängen förrän vid ett, vilket under omständigheterna var skönt. Redan Kl. 04:30 dagen efter ringde nämligen klockan och avresedagen för årets Jizerská-äventyr var ett faktum. Förhoppningarna var att kunna slippa bilresan genom ihållande sömn.

Jizerská Padesatka

Hårda vindar gjorde att Öresundsbron stängde bara någon minut innan vi skulle över och vi fick njuta av ytterligare en timma på svensk mark. Ibland är turen på topp! Trots en timmes försening gick resten av resan utmärkt. Vid ankomsten till vårt hotell kl 22 på kvällen var det riktigt gött att knäppa en bärz och käka lite nötter.

Resan präglades (i alla fall den tid vi spenderade på högre höjd) av ihållande snöfall och vind. Även under  träningarna och loppet fick man njuta av den vita delikatessen. Själva tävlingen kan sammanfattas väldigt kort: Kroppen gjorde vad den kunde men under rådande omständigheter i form av lösa, dåliga spår och ifrysning under skidorna utan vidare fäste blev resan från start till mål en stor plåga.

Till toppen av den långa inledande backen blev det nästan bara stakning

Till toppen av den långa inledande backen blev det nästan bara stakning

Skola och vardag

Efter hemkomst från ölets gyllene land började allvaret i form av skola lite lagom slappt, ledig nästan hela veckan. Idag har höstterminen avslutats med ett föredrag om cancerrelaterad trötthet. Känns skönt att kunna lägga en termin bakom sig och blicka framåt med halva utbildningen avklarad.

Efter att kroppen fått uthärda mer skidträning på snö än vanligt har den dragit på sig en åkomma. Jag sliter och stretchar för tillfället i syfte att bli av med ett troligt löparknä vilket jag förmodligen drog på mig under första passet i Bruksvallarna. En lugn lägeröppning kan vara att föredra framför att klättra knappt 1 stigningskilometer på 2:45. Men vad gör väl lite tillfällig smärta i knät så länge man är lycklig?!

Nu väntar tre snöpass hemma på skidstadion i Borås. Ska bli härligt att få flänga runt på konstsnön istället för att bara stretcha och dra SkiErg. Försökte imorse dra 4 st. 1000-metare med motstånd 10 på under 3:30 vardera, dock svek jag viljan på sista och landade strax ovanför 3:30. But, I’ll be back!

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på januari 13, 2012 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: