RSS

Die Nasty Fra Til

07 Apr

Namnet på gårdagens recenserade öl kom att spegla min resa på SM-femmilen tämligen väl. I died an nasty death. Minst sagt. Nu sitter jag och mor i bilen på väg hem. Många mil skall avverkas. Strax skall det frossas i amerikansk snabbmat.
20130407-193714.jpg
Med noll skatepass noterade i träningsdagboken de senaste veckorna gick det som förväntat i 25 kilometer. Någorlunda men inte lysande. Därefter stumnade benen rejält och med 20 kilometer kvar började Vastus Medialis till och från att krampa. Med 15 kilometer kvar sade även Sartorius ifrån och krampen kom som ett brev på posten så fort det började gå uppför. De sista två varven, tillika 10 kilometrarna, var en minnesvärd upplevelse eftersom krampen inte gav med sig vid ett enda tillfälle. Nu vet jag i alla fall vad orden ”uppförsbacke”, ”kuperat” och ”femmil” kan betyda. Jag vet också att träningen i framtiden skall utformas annorlunda. Alltid något.

Den långa resan från Boden till Göteborg gestaltar jag med en recension av ölet Fra Til, en julölskreation signerad Mikkel Borg Bjergsø.

Mikeller Fra Til
20130407-192129.jpg
Serverad vid 12 grader. 8% ABV.

Nästan helt kolsvart vätska med relativt hög viskositet. Brunt kompakt skum som lämnar tydliga rester på glaset. 2 fingrar högt, faller samman men vägrar att helt försvinna. Mycket sediment i botten av flaskan, både jäst och kryddor är synliga.

Mycket kaffe och goda brända toner i doften. Stor arom! Tyvärr är doftsinnet inte på topp efter en helg i grönkläder.

Inledningsvis mild, därefter en tämligen bitter smak med liten beska. Någonstans långt borta går det identifiera kryddiga toner. En god, något säregen brygd.

Kolsyra, låg till medel. Munkänsla medel-stor.

På det stora hela en riktigt god porter med speciell karaktär. Mycket bra, men inget som på något sätt är exceptionellt. Skall bli kul att testa igen om något år.

Betyg: 3,7/5

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på april 7, 2013 i Religiös åskådning

 

Etiketter: , , , ,

Lämna en kommentar