RSS

Efter vila och sjukdom

12 Mar

11 Mars är ett bra datum, det är min första träningsdag sedan 27 Februari. 8 dygns förkylning är över och en skön vår med mycket träning väntar. Varierad, givande och kul träning.

Till sommaren blir det flytt till Kviberg. Jag och Agnes har fått en lägenhet!!! Gratis gym är där oxå, riktigt sweet.

Jag har länge grubblat över hur förutsättningarna för min skidåkning här i Göteborg skulle kunna förbättras och har fram och tillbaka drömt om att köpa en stakmaskin. För ett par månader sedan införskaffade Fysiken, gymmet på vilket jag och Agnes då tränade, just en sådan. Det fanns inte tillfälle att testa den när den kom dit, eftersom resorna till skidspåren i grannstaden österut tog mycket tid.

Förhållandena blev lite tuffare då tiden för alla resor inte längre fanns pga plugg och den alternativa träningen kom åter att hamna i centrum, precis som innan snön började falla. Tillbaks på ruta 1 med andra ord! Rullskidor och löpning är stimulerande under de varmare årstiderna och psyket får jobba hårt för att motivera kroppen till dessa träningsformer under vinterns närvaro, så jag bestämde mig för att ge stakmaskinen en chans. Ett pass på 60 min med 5st 4min-intervaller gick förvånansvärt bra och rörelserna kändes riktigt bra om man jämför med stakåkning på snö. Jag var fast från början. Det kändes inte alls som det gjorde då jag stod uppe på Amf1 och ”stakade” på något som måste vara en tidig och billig föregångare till ThoraxTrainern.

ThoraxTrainer

XC PRO

Maskinen jag tyckte om har ett helt annorlunda koncept. Istället för stavar och en konstruktion som ska vara realistik och skidlik står man framför en vertikalt stående roddmaskin och drar i två hopprep. Eftersom jag aldrig provat en riktig thoraxtrainer, eller den ännu exklusivare XC PRO, vilka går på 55 000 respektive 75 000 kr, kan jag inte uttala mig om dessa maskiners förmodligen enastående egenskaper! Cash would’ve been king… Men fattig student som man är får detta duga gott.

Concept2 PM3 SkiErg

Lade ordern på amazon.co.uk idag och den behandlas troligtvis på måndag, vilket gör att en liten ögonsten förhoppningsvis kommer till Göteborg om 5-13 dagar!

Länge leve hoppet!

 
1 kommentar

Publicerat av på mars 12, 2011 i Religiös åskådning

 

Ett svar till “Efter vila och sjukdom

  1. Erik Wickström

    mars 15, 2011 at 06:19

    Kul att du har en blogg, det visste jag inte. XC PRO har jag inte testat än, men jag tycker Thorax Trainer tränar stakningen bättre än SkiErg. Båda är dock toppenmaskiner. Jag ser fram emot att se dina tider på SkiErg!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: