RSS

En rullskidsaga av sällan skådad valör

27 Maj

Denna måndags aktiviteter i allmänhet och aftonens dito i synnerhet växer långt ifrån träningsgrenen på det ofantliga livsträdet. I alla fall om det sällan sunda förnuftet tillåts göra väsen av sig. Kontakten aktiviteterna emellan är i allmänhetens ögon högst tvivelaktig och borde ur samma synvinkel hållas sparsam.

I ena ringhörnan står den välrenommerade besten Träning, mittemot står tungviktaren Alkohol tillsammans med sin förslappade broder Vila. Vilket läger slår hårdast? Vilket läger erövrar bältet? Kan bältet erövras? Den som lever får se.

Välmående och livskvalité, oavsett form, gör hur som helst mig rikare. Det viktiga i sammanhanget är känslan av att få lön för mödan, att varje kväll kunna somna gott och se fram emot det morgondagen har att bjuda. Idag bestod min möda av vila och inmundigande av god öl. Imorgon består den av praktik, träning och andra nyttiga ting.

Nog om sanningar, kneg, motsatsförhållanden, lön och övriga petitesser! Dessa är till för att bräckas och förkastas, icke för att dyrkas och tillämpas.

Dagens ”försvagande” utsvävningar skildras i efterföljande inlägg. Låt oss nu fokusera på vitalitet och fysiskt välmående!

Igår genomfördes en resa som legat i sin vagga under två långa år. J-mannen har tänkt så det har knakat. Nyligen lyckades han samla sina tankar, rekrytera en handfull mannar för en premiärexpedition och resan till Alingaby (Alingsås) med rullskidor under fötterna var ett faktum.

Framgången skulle visa sig bli obarmhärtig och en ny resa är något de deltagande entusiasterna redan drömmer om. Tills vidare finns två ting som kan tygla den skenande längtan, minnet av resan, samt dokumentationen av densamma. Jag delar med mig av det senare här nedan. Överblicka, dras med och/eller njut!

20130527-231850.jpg

Ett kort besök på ”Tuppen” var ett tungt vägande måste

20130527-232014.jpg

Likväl den välsmakande fikan på ”törget” i Alingaby.

20130527-232032.jpg

Glassigt, som man säger i Göteborg!

20130527-232047.jpg

Frågan är hur friskt det är att åka rullskidor på en tågperrong.

20130527-232057.jpg

Känslan av att i hög hastighet färdas hemåt var glädjande för oss alla.

Enligt Strava mätte turen 47,1 km från lägenheten i Kviberg till Torget i Alingsås. Snitthastigheten var enligt samma källa 16 km/h. Något låg beroende på tilltagande motvind.
20130527-233411.jpg
Tack för en fin tur, Jonas!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på maj 27, 2013 i Religiös åskådning

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: