RSS

Över 30°C på Bästkusten och jag skriver om öl

17 Maj

20130517-183540.jpg
Dagens temperaturkurva för östra Göteborg är skräckinjagande. Trots medelstarka vindar har det varit snudd på hälsovådligt att vistas utomhus. Över 30 grader mitt i Maj, liksom. Vad händer?! Men man ska inte klaga trots att en tycker det vore skönare med några minusgrader på termometern. Det regnar ju trots allt inte. Att varvet imorgon blir spännande för de som ska löpa är en annan femma.

För att avleda uppmärksamheten från den plågsamma hetta som råder denna dag tänkte jag bjuda på ett inlägg om öl och självfallet lite träning. Så, läs och päs!

Att brygga egen öl för mer gott med sig än nöjet med själva processen och drickandet. I dagens Sverige bryggs det snudd på i var vrå. Det öppnar upp för möjligheten att träffa likasinnade och byta till sig deras egengjorda öl. Möjligheterna för detta är extra stora i lite större städer såsom Göteborg, Stockholm och Malmö.

I tisdags bytte jag bort tre flaskor öl och fick elva i gengäld. Sjukt kan tyckas, men hembryggare är ett mycket givmilt, intressant och trevligt släkte. Det som låg bakom bytet var att båda parter hade öl vi jäst med champagnejäst. Alltid kul att testa andras kreationer som framställts med annorlunda metoder. Jag fick två ljusa ”champagneöl” och bytte bort ett mörkt dito. Har redan provat de tre brygderna parallellt, något som kommer redogöras för i ett framtida inlägg. Nedan en bild på de flaskor jag fick med mig hem.
20130517-195056.jpg
Det skall bli ytterst spännande att prova de återstående nio ölen. Sedan står ju en sats egen öl och jäser i lägenheten. Även den skall bli spännande att prova när den är klar. Igår tog jag ett SG för att se hur jäsningen gått. Självfallet blev det i samband med detta även ett smakprov. Det smakade smaskens och allt ser riktigt lovande ut! Alkoholalten låg på ca 9% i båda jäskärlen (OG 1112, SG 1040 i kärlet med WLP545 Belgian Strong Ale och 1045 i kärlet med jästmixen från förra batchen). Det har jäst fort, men sista biten ner till OG som är tänkt att bli någonstans kring 1020 kan ta ett par veckor till. Bild från provningen nedan (rikligt med jäst i båda glasen, varför utseendet inte är estetiskt korrekt).
20130517-201925.jpg
På träningsfronten har det hänt en del nytt. Eller nytt och nytt, men det känns som att kroppen börjar vakna till liv efter några slöa veckor. I onsdags blev det 5 djävulsintervaller till fots borta i Utbybergen, igår blev det 2:20 rullskidor, 1 h badminton med Agnes, samt 1 h underkropp på gymet. Idag har det inte blivit någon träning. Till helgen är planen att träna 2 h. Kommer vara i Stockholm från ikväll till måndag morgon och bland annat visa Stockholmarna hur man skall rulla Eagle. Hur det skall gå får bli en senare fråga. Nu signar jag ut och bjuder på en traditionsenlig bild från Tahultsrundan.

20130517-203303.jpg

 
2 kommentarer

Publicerat av på maj 17, 2013 i Religiös åskådning

 

Etiketter: , ,

2 svar till “Över 30°C på Bästkusten och jag skriver om öl

 1. Roger Karlsson

  maj 18, 2013 at 10:58

  Vad ska du göra i den kungliga hufvudstaden då? Dricka öl eller motionera?

   
  • aleandrowest

   maj 18, 2013 at 11:03

   Goddagens! Motionsdelen klarades av imorse. Nu återstår allmänt hufvudstadshäng och självklart en del öl. Hoppas på lite hjortronlambik bland annat;)

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: