Efter en lång dag på den nyligen påbörjade praktiken nyttjade jag busvädret till ett köttigt backintervallpass borta i Utby. Tre fyraminutare med rejäl mjölksyra uppför en backe på 80 höjdmeter blev dosen. Hoppas kunna komma i form till 10-mila.
Till torsdagsmyset lagade Agnes tomatsoppa. Gudomlig sådan. Vi käkade framför TV:n och det 18:e avsnittet av serien ”Arrow”. Tycker serien är riktigt schysst! Nu är det inte många avsnitt kvar och en hjärtbrytande upplösning stundar.
Mer? Har även gjort en första mätning av förra helgens brygd. Allt ser stabilt ut och ingen infektion verkar ha tillstött. Batchen delades upp i två jäshinkar, en med Champagnejäst och en med Belgisk/Kanadensisk jäst. Resultatet är två brygder som är långt ifrån lika.
Den normala brygden (OG 1082) har jäst ut hyffsat (65 Öchslegrader / 8,6 %ABV) och smakar helt ok. Dock något grumlig. Skall nog bli ordning på det hela efter två veckor primär, två veckor sekundär och något dygns kallkraschning.
Hinken med Champagnejäst (OG 1082) har jäst ut sämre (60 Öchslegrader / 7,8 %ABV) men ser riktigt smarrig ut. Smaken är betydligt mer neutral och ren än hos tvillingen.
Skall bli riktigt spännande att förtära dessa brygder kylda och karbonerade inom någon månad. Verkar lovande. Har du vägarna förbi bjuder huset naturligtvis på en provning.
…och nästa inlägg kommer handla om mässan. Får ursäkta att jag bryter förra inläggets löfte om att skriva om mässan i i denna posten. Den som väntar på något gott…
Bye!
Ett svar till “Belgian Dark Strong Ale”