RSS

En makaber resa i fäders spår

03 Mar

Planen var att inte åka Vasaloppet i år. Fokus har legat på traditionella distanser och lopp under hela säsongen. Den, i tävlingssammanhang, längsta avverkade distansen är ynka 20 km. Jag är riktigt nöjd med att ha uteslutit långloppen. Det har varit utvecklande och kul att varje tävling ge allt och känna att den enda begränsande faktorn har varit syreupptaget. Hur kom det sig då att det trots allt blev en start i loppet mellan Sälen och Mora? Egentligen finns bara ett svar på den frågan, kanske två.

Största anledningen till start var att formen under ett skidpass för två helger sedan var grym och det kändes helrätt att se vad det kunde leda till i vasan. Den andra anledningen är den som nog lockar flera tusen åkare med mig till start, år efter år; drömmen om ett perfekt lopp, att få uppleva de personliga visionerna och ta revansch från tidigare år.

Vad gäller anledning nummer två misslyckades jag totalt. Något som för övrigt talar för start även nästa år, trots att känslan just nu är en helt annan.

Mitt drömlopp. Vad är det? En orimlig placering eller tid? Inte alls. Jag skulle bli överlycklig av att få åka under målbanderollen, falla ihop av utmattning, må dåligt i flera dagar efteråt och känna att jag gav allt. Något som i dagsläget verkar högst omöjligt. I år började triceps krampa bilat med 68 km kvar. Förra loppet, precis som loppet dessförinnan debuterade krampen strax innan Evertsbergssjöarna. Ett helvete om ni frågar mig.

Känslan då skidorna är perfekta, kroppen är pigg och flytet är bra, är riktigt bra. Dessvärre brukar jag ha svårt att njuta av den känslan på Vasaloppet. Allt förpestas och förminskas då krampen slår till. Det blir omöjligt att utnyttja skidornas potential, kroppens energi kommer inte till sin rätt och psyket får en rejäl käftsmäll. Dessutom blir resultatet en stor besvikelse.

Men, nejdå, jag är inte bitter!

Såhär gick det:

20130303-204717.jpg

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på mars 3, 2013 i Religiös åskådning

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: