RSS

Goose Island Bourbon County Stout

05 Feb

Kände efter en helg präglad av tränings-/tävlingsinlägg att det var dags för lite omväxling och levererar därför en recension av världens, enligt Ratebeer, 7e bästa öl. Håll till godo!

20130204-000337.jpg

Inköpt den 1a februari som tillfällig nyhet på Systembolaget, 59,90 kr. Serverad vid ca 14 grader i ett pokalliknande glas. Flaskan (355 ml) delad på 3.

Färgen är ett par nyanser mörkare än en coca-cola, mörkt mörkt brun. Brunt skum som lägger sig fort.

Doften har toner av kaffe och coca-cola, samt en rejäl twist av vaniljsöt bourbon, honung, mörk rom och lite aska/rök.

Mycket söt kakao i smaken, drar åt Riesenkola. Bourbontonerna nedtonade i smaken jämfört med doften. Slutligen kommer en kraftig ton av bränt socker och en tydlig beska. Lång bränd eftersmak. Alkoholen bryter ibland igenom.

Mycket hög viskositet, kletar fast vid glaset. Nästan som att dricka något i halvt fast form. Kolsyra svag till medel. Drycken lägger sig på ett ställe i munnen och stannar där. Allt annat än flyktig.

På det stora hela en riktigt stor och komplex dryck. Inget att rekommendera till någon som inte gillar öl med extrem karaktär. Fantastisk att sitta och smutta på. Behövs rejält med tid för inmundigandet. Lagom att dela på 3. Känns som att det kan vara tufft att tömma en hel flarre själv. Borde bli riktigt bra med några år på nacken. Känns som att den kan lagras under tämligen lång tid. Ställt in tre flaskor i vinkylen för långtidslagring. Där får de ligga 5, 10 respektive 15 år. Skall bli spännande att i framtiden ta del av resultatet.

Betyg: 4,4 / 5

Bitte!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på februari 5, 2013 i Religiös åskådning

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: