RSS

SM-GULD

04 Nov

Satan vad gotT!

Senast var det första parkett med Guliganerna hemma på fortet. Denna afton hände det på vägen mellan Stöllet och Torsby. Kontraster, sannerligen, men känslan av guld är definitivt densamma även om upplevelsen inte är fullt jämförbar.

20121104-171525.jpg
Allt annat än guldet är ganska litet just nu. Trots det känner jag mig skyldig att redogöra för sista dygnet i Bruksvallarna. Igår var jag hoppfull och någorlunda nöjd med förhållandena. Det hopp jag hade övergick tidigt imorse till förtvivlan då det på bruksvallarna.se stod att läsa: ”Idag prepareras inga spår. Vi schaktar ut de sista snöhögarna på elljusspåret och gör det klart för skidåkning. Beräknas klart till lunch”. Denna nådastöt fick bägaren att rinna över, både hos mig och det övriga sällskapet. Jag har aldrig upplevt att någon anläggning någonsin presterat så dåliga spår med så goda förutsättningar som jag har de senaste dagarna. Hela veckan har möjligheten att köra till elljusspåret funnits. Detta har inte blivit gjort. Då kan man tänka att övriga spår skulle prioriteras, men icke. Istället har allt varit halvtaskigt uppkört. Dessutom har pistmaskinen varit ute och preparerat spåren när majoriteten av alla skidåkare i Funäsdalsfjällen genomfört sina förmiddagspass. Kass, kan det hela kort sammanfattas som! Tippar på att spåren under den kommande veckan kommer vara super med tanke på diverse landslagsläger. En rejäl käftsmäll för oss som varit där denna veckan i så fall.

Lägrets sista pass var tänkt att genomföras i klassisk stil. De klassiska skidorna åkte på, men efter ett par hundra meters åkning uppför Mittåkläppspåret kunde konstateras att förhållandena inte tillät några klassiska intervaller. En tur hem för byte till skate genomfördes. Därefter köttade jag i ren vrede igenom 5st 4-minutare på en halvdan skatebädd. Fint som snus!

Nog med ordkräk.

Skidskyttarnas vallatrailer. De måste kallt räkna med att säsongens lopp skall gå i pissföre, eftersom de testar sina skidor i sådant.

20121104-175732.jpg

Börje Ren hälsade oss i alla fall välkomna åter.20121104-175752.jpg

Ciao!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på november 4, 2012 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: