RSS

Westberg rasar – Prinsessan förlovad

25 Okt

Rubriken har allt annat än något slags samband. Ett försök till skämtsamhet modell tamt, snarast. Även om H.K.H. Prinsessan Madeleine Thérèse Amelie Josephine nu bär ringen och jag själv är irriterad. Ett grattis i cyberrymden får man väl trots allt utbringa för H.K.H. och Chris, oavsett ståndpunkt i frågan om Svea Rikes monarki.

Varav härstammar då denna irritation? Svaret på frågan är simpelt som få. Jag måste medge att skolan varit sjukligt slapp det sista. Vi har för närvarande en kurs som heter ledarskap och lärande. Dess omfattning är 15 hp och studietempot är relativt lågt, vilket är skönt. Dock är det riktigt störande när studieuppgift efter studieuppgift i utbildningen är så vagt utformad att tidsåtgången blir betydligt större än behövligt. Dessutom sjunker kvalitén när det är oklart vilka krumelurer som skall plitas ner på papperet. Nåväl, nog om ”raseriet”.

I samband med senaste inlägget förra helgen löptes höstbudkavlen. Jag själv och Jonas ”J-man” Johansson, aka ”djuret”, löpte på var sitt håll alla sträckor (3 st) i vår klass, propagandaklassen. En distans som fågelvägen mätte 8,7 km. Eftersom jag en vecka tidigare slagit sönder kompassen blev det till att sänka tempot en mycket marginell aning för att hitta rätt. Det taktiska upplägget föll väl ut och jag kom först i mål och vann majoriteten av alla sträcktider. Sweet! Nackdelen var att foten vred till sig rejält ut på sträcka nummer 2. Därav har det varit vila från löpningen ända tills igår då 10 minuter lunk var genomförbart utan större invaliditetsbesvär. Skönt när vägen tillbaka slipper vara onödigt lång.

I helgen väntar närmast ett besök hos Agnes familj i Ulricehamn. Mys med nära och kära i hemtrakten, kort sagt. Blir nog även en del träning. Väderprognosen säger snö i staden vid Åsundens strand, så kanske det till och med blir skidåkning på golfbanan. Hoppet lever!

Det totalitära slutet av denna 43:e vecka år 2012 firas i mycket goda vänners sällskap på restaurangen Moon Thai Kitchen på Storgatan. Väl värt ett besök för den som icke provat på restaurangens mycket genuina koncept! De har även ett kök nummer två i Masthugget.

Delar en avslutningshälsning i form av gårdagens göteborgska solnedgång som var mycket vacker:

20121025-121053.jpg

Väl mött!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på oktober 25, 2012 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: