RSS

Rude 2

15 Okt

I Hillared finns det gott om grusvägar men färre asfaltsvägar, vilket fick mig och brorsan att alltid åka samma runda på rullskidorna. Vi kallar rundan ”Rude”. Rude som i ortsnamnet Rude och inte någon utländsk version av otrevlig. Denna runda kommer aldrig ens kunna jämföras med något annat, ty den är fri från fel och nackdelar, nästintill perfekt. Den nya rundan i Göteborg är även den fin, och förtjänar ett ärofyllt namn. Rude Nummer zwei.

Att varje träningspass då det vankas rullskiddistans åka samma runda kan nog av somliga upplevas som långtråkigt eller fantasilöst. Andra finner det högst rogivande och nostalgiskt. Jag tillhör utan tvekan den andra kategorin.

Under mitt första år som Göteborgare försökte jag hitta nya vägar att rulla på för varje pass, något som genererade feta geografiska skillz och nöje i form av diverse upptäcksfärder. Denna sommaren har ny-upptäckandet drastiskt upphört och istället har en meditativ rutin vad gäller vägval infunnit sig. Majoriteten av alla distanspass förläggs numera till markerna mellan Partille och Landvetter. Rundan Kviberg-Partille-Kåhög-Jonsered-Härkeshult-Landvetter-Tahult-Gökskulla-Partille-Kviberg är standard (vid överskott av tid och underskott av armbågskänning kan förlängning ske via Öjersjö, Mölnlycke och Örgryte). Den innehåller allt från enformiga stakpartier, långa slakmotor och vackra vyer till brutala diagonalbackar. En av rundans absoluta höjdpunkter är att få se hur tjärnen, med ett för mig okänt namn, ständigt byter skepnad i takt med årstid, klockslag och väder. Stannar då och då för att föreviga denna vy.

20121015-130155.jpg

20121015-130215.jpg

20121015-130229.jpg

20121015-130245.jpg

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på oktober 15, 2012 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: