RSS

Oktoberöl

28 Sep

Här kommer en kort skildring av ölen från provningen tidigare i veckan. Visserligen ingen redogörelse à la Bengt Frithiofsson, men håll till godo!

20120928-100725.jpg

Det var väldigt blandat med ölen och vi provade bara två tyskar, de smakade som de skulle och lämnade oss belåtna. Bland de övriga föll vi för smaken och sammetskänslan i No sleep in october från Nils Oscar. Även Nils O:s vanliga oktoberfest var riktigt fin. St Eriks tolkning var speciell jämfört med övriga, smakade mer som en hyfsat humlad ale. En höjdare, tyckte iaf jag, var Dogtoberfest från Flying Dog. Systemets beskrivning lovade många smaker och ölet höll för pressen (Nyanserad, maltig smak med inslag av torkade aprikoser, sirapslimpa, örter och farinsocker). Stort och lent i smaken med mycket sötma. Även skotten Black Isle var mycket speciell i både smak och doft. Svårbestämd och kanske inte generellt lika god som övriga, men allt beror ju på den som dricker!

Det var väl ungefär det. Tycker själv om oktober-stylen riktigt mycket. Ett kul avbrott från det vanliga, mycket söta toner som har olika karaktär hos varje öl. Funderat på ett par flaskor Flying Dog för att se om den kan utvecklas av en lagring på ett år eller två.

Må ölen flöda och behaga!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på september 28, 2012 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: