RSS

Vättlefjäll

22 Sep

Har länge velat springa Vättlefjällsleden, en vildmarksled som mäter 25 km och mestadels går på småstigar i myr-, fjäll- och skogsterräng, men då den geografiskt ligger en ”bra” bit från Kviberg (i alla fall om man saknar bil) har det inte blivit något besök. Tills idag, då jag och Agnes fått låna min bättre hälfts familjebil.

Klockan 08:40 rullade bilen, med mig som chaufför och enda passagerare, mot Lövgärdet, där Vättlestugan ligger. Vättlestugan är en av flera utgångspunkter om man vill nå leden enkelt. Några andra är exempelvis Dammekärr, där OK Alehof har sin konstsnöanläggning och Jennylund, där det finns både ishall och stall.

20120922-140233.jpg

Första snökontakten utomhus – EUFORI!

Leden går, som sagt var, i relativt oländig terräng. Efter allt regnande var det extra blött, halt och lerigt. Utsikten och upplevelsen är dock maximal. Man passerar bland annat ett stort antal sjöar, tre olika elljusspår, och det stora, öppna området som är själva Vättlefjäll. Vackert, helt enkelt. Blir utan tvekan fler pass runt leden!

Hade tänkt rulla in på 2:30, men då schemat var tight och mycket skulle hinnas med denna dag var det bara att höja tempot. Klockan stannade till sist på 2:10 i löptid (2:15 med pissepaus och photosession), trots en liten extrasväng på slutet. Riktigt skön känsla i benen. Gött när släppet kommer och det går att hålla bra distansfart i över 25 km!

20120922-213944.jpg

En av dagens aktiviteter bestod i handling. Både möblemang och matvaror inhandlades. Äter man för mycket när ICA-notan slutar på 2090,26 kr?

20120922-213957.jpg

Vi fick i alla fall en full fruktkorg och genuint kaffe.

20120922-214036.jpg

Utnyttjade panorama-funktionen i iOS 6 för att försöka skildra fjällets skönhet, dock med halvtaskigt resultat.

Som avslutning på dagen blev avnjöts ett sent benpass på da Kviberg gym. Blev riktigt glad av att se ytterligare två gubbar där. Gött att slippa vara ensam idiot!

Imorgon väntar kl. 09:00 en gubbdistans på Eagle-2,5:or i regnet. Lite klent, kan tyckas, men efter förra veckans gubbdistans-tragedi med två brutna stavar känns det rätt att vara aningen vek.

Sov gott!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på september 22, 2012 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: