RSS

Nystart

26 Mar

Mycket har hänt sedan sist. Tillfrisknade totalt i fredags och sedan dess har det blivit några riktigt härliga träningspass.

Tillfrisknandets dag gick i måendets tecken. Jag, Agnes, Anna och Lotta har sedan i höstas bedrivit halv åtta hos mig-liknande middagar med någon månads mellanrum. I fredags var det min tur att agera värd. Innan förklädet åkte på och matlagningen satte fart var jag tvungen att ta en tur på rullskidorna i det sagolika vädret. Det blev ett vördnadsfullt besök i mastenbacken. Passade, likt en turist i paradiset, på att föreviga mastens kontraster gentemot den blå i periferin.

20120326-074818.jpg

Träningströjan från paradiset förgyllde åkturen. Som enda överkroppsplagg fungerar den lika bra på snöskidor i 2 plusgrader och duggregn som på asfaltsskidor i 12 plusgrader och solsken.

20120326-075328.jpg

Vidare var fredagsaftonens matlagning och middag en mycket trefvlig tillställning. Menyn innehöll ett brett men samlat startfält:

Förrätt – Krämig morotssoppa med nyskalade räkor, färska örter och en klick crème fraîche på toppen. Dryck: Bourgogne Chardonnay Cuvée Prestige (nr. 5362).

Hufvudrätt – Timjankryddad oxfile med russin- och whiskysås, lök- och potatissaute, samt medelhavssallad. Dryck: Château la Reyne Pre­stige (nr. 2260) och Young’s Double Chocolate Stout (nr. 1606).

Efterrätt – Aprikos på bädd av chokladpudding toppat med grädde och kakao.

Allt som allt blev rätterna lyckade och dryckeskombinationerna föll väl ut. En kortare whiskyprovning mellan för- och huvudrätten adderade aftonen ytterligare en dimension, nämligen berusningen. Lite balsam för nerverna kan vara härligt som avslutning på en hård vecka!

Efter en sovmorgon, version kort, tillbringade jag och Agnes lördagen på stan med Carl och Malin. Vi hann besöka Naturhistoriska, äta Smørrebrød
och dricka kaffe i Carl residens. Mycket fint!

20120326-164236.jpg

Efter dagens inledande begivenheter besökte jag herr Westman för hjulbyte på Eagle-skaten. Därefter gav jag mig ut för att testa de nya brandgula (kan vara grammatikinvalid, men hur skulle man använda orange här?) hjulen. Vilken känsla att rulla utför från toppen av Mastenbacken med nytt gummi på laggen! Istället för att runda av passet/provturen och åka hem till en ensam lägenhet som planerat styrde jag rullskidorna mot Johanneberg och Nordéns & Kroons lgh. där jag hamnade på en mycket trevlig sammankomst som varade till efter tio på kvällen. Eagle-skidorna bar mig sedan majestätiskt hem genom den dunkla natten.

Söndagens uppdrag var tydligt: Barnvakt åt Molly. Halv åtta (sommartid) gick färden från Kviberg till Borås. Väl i den förgyllda staden promenerades, tränades, åts, sovs och tränades det. I den ordningen.

Söndagens första pass, skate Eagle:

20120326-170117.jpg

Värmen var underbar och solen sken. Då får man inte träna utan Casco-brillz!

20120326-170310.jpg

Ciao!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på mars 26, 2012 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: