RSS

???

08 Mar

Dagens sprinttävlingar på 2012 års upplaga av juniormästerskapen i skidor har genomförts utan några helst arrangörsmissar från min klubb Borås SK. Åtminstone så vitt jag vet.

Vädret gjorde att det blev svårt att valla och ställde förmodligen till det för många åkare. Bland de drabbade återfinns en manlig medaljör från gårdagen som hade ruggiga skidor. Han köttade utan fästvalla och råkade ut för något som kan jämföras med en frontalkrock då en umeååkare med jämförelsevis kass glid bytte spår och körde över den snabbe stakaren vars semifinal fullständigt demolerades.

Drama utspelades i samband med ovan nämnda situation och efter inlämnad och avslagen protest mot spårbytet förklarade TD:n för situationens förlorare att den som byter spår i sådan situation är tvungen att tidsmässigt tjäna på detta för att det skall gå att godtaga protesten. Min och en stor publiks fråga är: Hur skall man själv tjäna tidsmässigt på att tränga någon annan? På den frågan finns inget vettigt svar. Ett ovettigt är att den som blir trängd skjuter på den andre så att dennes fart ökar. Ett annat sätt att i en situaton med en annan åkare (dock ej i trängningssituation) tjäna tidsmässigt är att i nedförsbacke dra i framförvarandes stav och därigenom få extra fart. Detta är dock ovidkommande i sammanhanget. Vidkommande är istället en annan fråga som väcks: Hur kan en tidsmässig fördel spela roll i en final där det är resultat som räknas?

Hur som helst. Om TD:en läst rätt i SSF:s regelbok så kan man fundera på vem dess författare är.

Men, som tidigare onämnts, dagen har varit lyckad på flera håll och det finns värre problem i världen än det som satt prägel på detta inlägg. Utan att överdriva finns det ändå väldigt STORA frågetecken på vissa håll! Därav rubriken.

Imorgon är det vilodag. Nya tävlingar väntar på lördag då skiathlonen skall avgöras.

En bild från dagen:

20120308-192341.jpg

Slutligen måste jag medge min partiskhet och samtidigt bekräfta min skepsis angående hur SSF agerat i fallet ”Diss av protest 1 punkt 0”! Men jag är inte bitter.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på mars 8, 2012 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: