RSS

Dagen efter det goda – En helvetets dag

03 Dec

Euforin på Kviberg

Igår afton begav sig en mycket trevlig parmiddag här hemma på Kviberg. Jag och Agnes stod för maten och vi lyckades styra rätt, även om tidsplaneringen (r/t svår tidsunderskattning) havererade. Menyn bestod av en eminent 3-rätters. Förrätt: Vitlöksbröd. Huvudrätt: Potatisgratäng, entrecote, whiskysås och medelhavssallad. Efterrätt: Chokladmousse. Därtill åtnjöts god öl och avslutningsvis utsökt julkaffe. Som krydda på moset avslutades måltiden med förtäring av diverse ölkorv och whisky. Allt i mycket, mycket gott sällskap – helt enkelt en riktigt lyckad kväll!

Tortyren på Säröleden

Efter en idyllisk avslutning på den gångna arbetsveckan ändrades min sinnesstämning tvärt då väckarklockan började ringa kl. 07:30 denna makabra lördagsmorgon. På planeringen stod nämligen det obligatoriska gubbdistanspasset. Hade det inte varit för de yttre förutsättningarna i form av uselt väder hade känslan inför träningen varit en annan.

Då klockan slog halv nio blev jag upplockad av Jonas ”Dragdjuret” Johansson, som trots en svårslagen drypa skulle visa sig ytterst stark passet igenom, dock särskilt under de svåra stunderna. Färden gick i ett tyskt mästerverk från Kviberg, genom innerstaden, till SIBA Järnbrott. Kl 09:00 inleddes rullskidåkningen med en mycket symbolisk handling. Den regniga dagen till ära avverkades en gemensam pissepaus i lä av Burger King. Vi var fyra tappra män som som stod med byxorna vid knäna när den allsmäktige gav oss ett åtrovärt namn, nämligen ”Järngänget”.

Genom Göteborgs finare delar färdades ”Järngänget” huvudsakligen i skydd från vind, omgivna av kapital, muskelbilar och flertalet MILFs. Efter att ha blivit bortskämda med dessa beundransvärda ting i sin omgivning var det en betydande omställning att helt plötsligt behöva ställa sig på Säröleden med skidorna i sydlig riktning. Motståndet var i denna stund inte enbart friktionen från de frusna gummihjulen, utan även motvinden med en ungefärlig styrka av 15 sekundmeter. Inte nog med vindens försök att smeka rullskidåkarna bakåt istället för framåt. Genom sin styrka slet vinden även av de allmänfarligt höga vågtopparna, tog dem med sig i sin ruskiga kraft och piskade det salta vattnet rakt i ”Järngängets” tärda ansikten. Det var en svår tid för de arma själar som utmed Kattegatts utmärglade strand färdades på sina skräckinjagande rulldon. Färden fortsatte ett antal timmar, osäkerhet råder kring antalet, eftersom merparten av deltagarna sakta seglade in i ett tillstånd inte helt olikt medvetslöshet. Den enda åkare som hävdar att han vet hur länge sällskapet i själva verket var ute är den starkaste av dem alla. Ingen vet med säkerhet hans identitet, men han går under ett flertal namn, varav det kanske mest kända är J-mannen. Efter dagens pass förtjänar han även titeln ”Dragdjuret”!

Hur ”Järngänget” och dess medlemmar mår i skrivande stund är mycket oklart, så även hur deras framtid ser ut. En sak är dock säker: Med dagens erfarenheter i bagaget kommer de fyra medlemmarna att åka ruskigt fort i skidspåren i vinter!

Dagens lärdom: Att ta med 4or till ett normal-rullspass är som att ta med kniv till en pistolduell.

Slakten i Gällivare

Borås SK presterade på topp uppe på sprinttävlingarna i Gällivare och lyckades genom mannen, myten och legenden att knipa en silverpeng i A-finalen. Även i B-finalen presterades det grymt bra. Resultaten bådar gott inför JSM-stafetten på hemmaplan (om vintern någonsin kommer till Borås). Gratz!

Får nog gå till kardiologen och undersöka hjärtat. Vet inte om det i samband med att ens broder åker spintfinal är normalt att ha en puls på 120 BPM.

OUT!

 
4 kommentarer

Publicerat av på december 3, 2011 i Religiös åskådning

 

4 svar till “Dagen efter det goda – En helvetets dag

 1. Martin

  december 3, 2011 at 14:20

  Det var inte bara du som hade hög puls i Kalles final.. Katten drog efter diverse vrål och hejarop med en röst som inte borde belastas mer än nödvändigtsvis och då i låg samtalston.

  Martin

   
  • aleandrowest

   december 3, 2011 at 15:11

   Precis så det ska va;) Heja vad som fram hejas skall!

    
 2. J-mannen

  december 3, 2011 at 14:28

  Unge Man!
  En mycket god redogörelse för hur det kan vara när det är som tuffast, hårdast samt djäfvligast på rull i den blöta staden Göttlaborg! Du skötte dig klanderfritt på dina tungrullande Swenor. Alltid kul att ha med ett ungdjur från hagen i Hillared när det skall köras gubbdistans!
  /J-mannen aka Dragdjuret

   
  • aleandrowest

   december 3, 2011 at 15:11

   Gubbdistanspassen är guld då ungdjuret från hagen i Hillared ständigt trånar efter grönbete. Ursinnigt kört idag!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: