RSS

Morgonjogg & kvällsglid

24 Nov

Trots att studielivet är toppen blir det ibland lite mycket av studiebiten. Man lär sig att verkligen värdesätta den lediga tiden och när man kan bada i den känns det allt enna gött! Just nu tar jag mig ett långt härligt bad. Skolan är riktigt lugn vilket gör att övriga livet blir rikt och rofyllt.

Träningsveckan inleddes med två värdefulla vilodagar. Igår blev det ett riktigt lugnt klassiskt rullskidpass på 1:30, ungefär som uppvarvning för framtiden: Två fullhand-dagar. Dagens fullhand blev 5:10 uppdelat på två pass: Morgonjogg runt Delsjöarna 2:45 + lite kvällsglid i hyfsat tempo med IK Stern. Kroppen är nu lagom mör och under morgondagen kommer även skallen få sin beskärda träningsdos i form av pannbenshypertrofisk styrka.

Aftonens intervaller genomfördes borta i Kallebäck med omnejd. Antalet urladdningar landade på 4, vardera tog strax under 7 minuter. Ordningen var Spaceintervall – GAIS-gårdsintervall – Spaceintervall – GAIS-gårdsintervall.

GAIS-gårdsintervallen

GAIS-gårdsintervallen

Space-intervallen

Space-intervallen

Passet genomfördes i IK Sterns regi och deltagarantalet var stort (det är en ball känsla att glida runt på ”uppvärmningscruise” (känns ungefär som att glida fram med ett MC-gäng (laglösheten bland rullskidåkare är omfattande)) genom Örgrytes Hollywood Hills). Sparringen under passet var grym. Att få köra ”mot” ett par gubbar till gör att man kan ta ut lite extra ur kroppen. Jag var seg under alla intervaller. Förmiddagslöpningen gjorde sitt och jag landade som 3a-4a på de tre första intervallerna. På den fjärde intervallen slog blixten ner och jag fick riktigt bra fart. Det är ju viktigt att vara först upp på sista!

Dagens pass var mitt premiärkött upp till Saab Ericson Space. Stigningen var brutal och fästet sög vilket levererade mjölksyra som ett brev på posten. Dagens lärdom: Det är riktigt jobbigt att saxa på rullskidor!

 

 

 
1 kommentar

Publicerat av på november 24, 2011 i Religiös åskådning

 

Ett svar till “Morgonjogg & kvällsglid

  1. Erik Wickström

    november 25, 2011 at 09:37

    Satan i gatan vad du tränar! Imponerande att köra 3h+ på en 600 m-slinga.

    Jag antar att ”Just nu tar jag mig ett långt härligt bad” betyder att du har vattentät elektronik.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: