RSS

Sällskap på vägarna

09 Nov

Riktigt sjukt tryck på rullskidåkningen i Göteborg för tillfället. Under gårdagens pass var jag förvånad efter att ha mött hela 4 åkare. Idag mötte jag 6 stycken. Visst för att det är fler som drar fram rulldonen när vintern närmar sig, men så här tätt med entusiaster trodde jag inte att det skulle bli. Riktigt kul med så många som pumpar på inför snösäsongen. Startfälten på de lokala långloppen lär fyllas utan problem om det bara blir en snörik vinter.

Till helgen inträffar apropå vinter något stort. På lördag är det tävlingspremiär i skidspåret och motståndet blir utan tvekan det tuffaste jag någonsin mött. Resultatlistan kommer att ockuperas av krigare som: K-J, Hellner, Northug, Rickardsson, Rönning med flera. Sjukt! Det skall bli spännande att se hur stora tidsdifferenserna gentemot dessa giganter blir. Tävlingen sänds dessutom i TV, både i SVT och NRK. Missa inte det!

Sedan helgens urladdning i Rollsborundan har träningen rullat på precis enligt plan. Har kört av ett par riktigt goa pass. Träningsveckan än så länge:

Mån: 1 timme styrketräning helkropp, fokus maxstyrka. + Rullskidor skate A1 1:40.

Tis: Rullskidor klassiskt A1 2:05

Ons: Rullskidor klassiskt A3 5x4min, totalt 1:30 + Cykel A1- 0:30

Måndagens pass var riktigt tungt, men det känns på något sätt alltid bra att komma igång efter en tävling och få känna hur träningsvärk och stumhet sakta lämnar kroppen. Tisdagens pass kändes betydligt bättre och kroppen var i stort sett redo för fight igen. Idag bröts distanspassviten med ett intervallpass i Mastenbacken. Jag tror inte det finns något ställe i världen som ruvar på sådan mystik som denna backe. Träningarna där borta i backen upp mot masten är som semester för själen. Efter intervallerna blev det en halvtimme i spinningsadeln för att försöka bli av med lite träningsvärk i låren från måndagens styrkepass. Kroppen har tyvärr fått betala för de uteblivna passen på gymmet.

Nu skall livet förgyllas med mat, Laphroaig och sömn. Imorgon avslutas skolveckan med hemfärd till Hillared där en natts sömn väntar. Sedan styr vi kosan norrut!


 
3 kommentarer

Publicerat av på november 9, 2011 i Religiös åskådning

 

3 svar till “Sällskap på vägarna

 1. J-mannen

  november 9, 2011 at 22:38

  Gött Man!
  Pumpa svårt hårt i Bruks!
  Lycka till!

   
 2. Karl

  november 9, 2011 at 23:12

  Snart kommer du kunna känna en ny fin rökig smak i din whiskymun! Den ligger på din säng och väntar på dig 😉

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: