RSS

Ny vecka, men innan dess…

15 Maj

Det är mycket som skall avgöras innan vecka 19 är slut. Alla utmaningar är slutföljda förutom en, Sverige ska ta GULD! Jag hoppas Helsingin Sanomats löpsedlar pryder finländska väggar med ”perkele” imorgon, precis som efter förlusten i finalen 2003. Tre Kronor is KING!

Idre Fjäll Tour avgjort, succén är ett faktum. En riktigt fin helg uppe på Idre Fjäll har bjudit på allt man kan begära, härliga tävlingar, grym träning, överflödigt mjölksyrasprut, skidsprint på skatebädd i världsklass och kanske viktigast av allt, bar über-skidåkning i strålande solsken på välbevarad vårsnö. Ni som inte var där gick helt klart miste om ett av skidsäsongens stora höjdpunkter. Missa inte att boka in till nästa år!

För egen del är jag nöjd med min prestation och känner att jag gav det jag hade att ge i varje moment. Den inledande rullskidetappen gick utan tvekan bäst.

Etapp 2, Skatesprinten kunde gått bra, men efter en taskig vurpa gick luften ur. Jag spurtade till mig ledningen och såg ut att gå segrande ur mitt heat ända tills det var två meter kvar till mål, då kunde jag inte längre stå på benen, utan ramlade och kryddade det hela med att bryta en stav.

Cykeletappen gick, sett till förutsättningarna, bra. Jag körde utan cykelskor, vilket kanske inte är att föredra på en stenig fjällstig. Cykeln vill liksom ha bergfast närkontakt med sin ryttare, annars riskerar den att kasta av ryttaren när stötarna blir alltför stora.

Den avslutande löpningen gick i jaktstartens tecken. Jag gick ut som nia och kom in som nia. Helnöjd med tanke på hur löpträningen sett ut de sista veckorna. Sista löpsteget inför dagens tävling togs uppe på Tullinge Flygplats under 10mila-natten. Efter att budkavlens kramper släppt sitt järngrepp om mina slitna ben lyckades jag tima in en rullskidvurpa som genererade ett strulande knä. Dagens jaktstart gick bra, men knäts vilja att böja sig åt fel håll finns fortfarande kvar, vilket är oroande. Nu blir det vila från löpträning under nästa veckas första dagar.

Nästa vecka är fullsmackad med romantik, plugg, träning och finbesök från diverse håll.

Låt oss höja glasen och skåla för en annalkande seger mot finnajävlarna!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på maj 15, 2011 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: