RSS

Long time no see

10 Maj

Livet har under de senaste dagarna varit fyllt till max:

Fredag

Jag står över skolan och är hemma eftersom Agnes mår kass. Efter ett andra besök på vårdcentralen (Agnes var där på torsdagen också och då skrev läkaren ut massa allergimedicin) blir diagnosen lunginflammation och kuren antibiotika i form av Spectramox. Vid lunch är det avfärd hemåt. Agnes till Ulricehamn och jag till Borås, varifrån det är rullskidtransfer till Hillared. Inget roligt slut på arbetsveckan när planerna för helgen var mys med stora bokstäver: M Y S!

Lördag

Lördagen inleddes på Kransmossen med ett härligt intervallpass på skateskidorna. 6:30 minuter (dagstempot från bro nr 2 (räknat från starten av varvet vid lekplatsen) upp till högsta punkten efter den andra långa backen) x 3. Efter den brantaste uppförsbackenbacken på första intervallen råkade jag gå omkull och fick ett rus som höll resten av passet. Adrenalin is the shit om man vill känna form!

Lunchen tillbringades hos die Oma med diverse rengöring av tillfogade sår. Passande att sår- och kompressionsbebandling gås igenom i skolan för tillfället. Efter ett mål mat och lite shopping lämnade jag Storstaden och begav mig västerut för att hälsa på min älskling.Hon mådde inte bra och fick åka in till Lasarettet i Borås. Familjehälsan i Gamlestan kan vara världens sämsta vårdinrättning! Istället för en enda nödvändig vårdkontakt har de genom misstag skapat 2 extra, helt onödiga kontakttillfällen. Kommunism och samma krav överallt borde vara en självklarhet! Fan ta privatiseringen av sjukvården!

I väntan på besked från Borås utnyttjade jag tiden och körde ett intervallpass på mina Swenor Alutech 4or i Ulricehamns längsta backe. Intervallen startade där banvallen korsar gamla vägen till Marbäck och avslutades på toppen av golfbanan. 17 saftiga minuter tog det. Avslutade sedan med 2 st 1:30-minuters sprinter. Härligt att få känna flyt i åkningen. Sent under aftonen, någon timma efter avslutat träningspass kom min älskade hem. Familjehälsan har gjort många fel och personalen på akuten skakade tydligen på huvudet när de fick höra berättelsen om vad som hänt.

Ulricehamn är en mycket vacker stad. Jag gör ett försök att återspegla dess skönhet:

Skymning

Söndag

Veckans sista dag gick i vilans tecken och avslutades med hemfärd till Göteborg.Good to be back.

Måndag

Måndagen inleddes med en mycket viktig aktivitet. Körde en 5000-meters ”morgonjogg” på SkiErg och fick tiden 17:55,3 på motstånd 7. Det gick mycket lätt. Nedan en bild på hur lätt det i själva verket gick.

Utslagen

Det skall tilläggas att ironin i texten ovan är mycket grov. Drog halvt ihjäl mig för att komma under 18 minuter.

5000

Dagen avslutades med beachvolley och grillning. Grymt, som grisen på grillen skulle sagt!

Tisdag

Dagens äventyr har varit förlagda till Hälsovetarbacken där 2 föreläsningar har avverkats. Nu väntar i följande ordning: mat, Tangled, intervaller, plugg och sängdags.

Jag har för tillfället en liten fundering: Varifrån har Casco har fått sitt namn? Märket på burken är ganska likt, och av allt att döma ser burken riktigt gammal ut. Kan namnet härstamma från denna ”plugg”?

Casco?

Kronologi är för övrigt ej att underskatta. Auf wiederhören!

 
5 kommentarer

Publicerat av på maj 10, 2011 i Religiös åskådning

 

5 svar till “Long time no see

 1. Rickard Bergengren

  maj 11, 2011 at 06:39

  Starkt!!

   
 2. Erik Wickström

  januari 17, 2012 at 13:58

  Nu är jag bara 6 s bakom…Se upp 🙂

   
  • aleandrowest

   januari 17, 2012 at 14:38

   Ligger och köttar 4 x 1000 m under 3:30 med ett snitt runt 3:28-3:29 för att få upp farten, så snart kommer ett nytt PB under 17:55 att rapporteras;) Kör hårt!

    
  • Staffan Anderstig

   juni 20, 2014 at 15:11

   Hej Erik hälsar 70 årige Staffan Anderstig,har prövat skierg i ett år nu,mina pers är 500 1,51 på 500,4,07 på 1500 och 22,40 på 5000 tusen,skall jag lägga av eller träna mer? kommer nog inte ner på dina tider haha!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: