RSS

Summering av den gångna helgen

02 Maj

Frisk, det är ju frågan om man är. Sedan sjukdomen i början av veckan har kroppen känts ok, men slem, snor och hosta har vägrat att försvinna. Efter lördagsnattens och söndagsmorgonens händelser, sträcka 2 i 10milanatten, en expressresa från Stockholm till Jönköping därefter, ett par timmars sömn i husvagnen vid speleplatsen för söndagens evenemang och sedan själva evenemanget, Landsjön runt på rullskidor, lär det utkristallisera sig hur det egentligen mås. Blir det sjukdom är det inte mycket att säga om det och klarar jag mig, då finns det inte en enda bacillusk i maskineriet, det är en sak som är säker!

10mila blev godkänt för min del. K-J löpte förstasträckan, låg med i tät långt in på banan, men hade sedan sviktande kartform och tappade några placeringar. Jag lyckades plocka lite och gjorde ett okej lopp. På efterföljande sträckor avancerade vi i fältet, men en oturlig felstämpling satte stopp för en slutplacering. Ett lågt startnummer till nästa år förblir en dröm. Eftersom vi inte ställde upp förra året hade vi högt startnummer och fick vi starta i stort sett längst bak. Tur att mannen/myten/legenden visar vart skåpet skall stå och löper upp nästan 300 placeringar till startpunkten. That’s respect!

Landsjön Runt var ett mycket trevligt lopp i fin terräng och med trevliga deltagare. Min form inför start var inte den bästa, nattens trötthet och kramper hade satt tydliga spår. Det kändes riktigt bra att jag inte äger ett par tävlingsskate och därav var tvungen att köra klassiskt så att benen kunde skonas från ytterligare påfrestning. I starten stod den ”klassisktåkande” klassen på en linje ett par meter bakom de som skulle skejta. Målet med starten var att hinna gå upp i tät precis i början. Det gick att ta in ganska många meter på skejtarna, men fram till tät var omöjligt att hitta. Målet med loppet var att kunna åka själv i tät i den klassiska klassen och slippa hets. Någon kilometer efter starten kom en klassisk åkare ikapp och lade sig i rygg, målet var därmed waste. Jag sänkte farten lite och tryckte sedan på hyfsat i de båda backarna för att inte låta fler åkare komma ikapp. Kändes skönt att kunna styra efter eget tycke. En bit efter sista nedförsbacken när vi kom in på mycket dålig asfalt och hade motvind släppte jag upp åkare nummer två och lät han dra. Det var skönt att få vila lite. När vi sedan kom ut på fin asfalt och fick medvind körde jag på och lyckades vinna med två ynka sekunder. En seger är alltid en seger. Känns skönt att kunna stoppa in en sådan i bagaget! Resultat från tävlingen finns HÄR.

Auf wiedersehen!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på maj 2, 2011 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: