RSS

Läger avslutat

20 Apr

Efter gårdagens skoldag, som för övrigt var den sista innan påsklovet, kom kamrat Högstrand ner till Göteborg. Därmed avfyrades startskottet för ett mycket trevligt träningsdygn, uppbyggt av ett rullskidpass, ett orienteringspass och ett kortare kombipass bestående av löpning kompletterat med SkiErg-intervaller.

Rullskidpasset förlades till stora delar i Göteborgs just nu mycket tätt befolkade områden av mycket självklara orsaker, publicitet och reklam. Vi tog oss en sväng förbi Slottsskogen, där Sternarna ångade på bland traumatiserade parkbesökare. Agnes reaktion på vår beskrivning av träningspasset uttryckte det hela väldigt bra: Som att spela bowling!

I syfte att sprida sporten brände vi av Avenyn när diverse flanörer just satt sig ner för att mysa på uteserveringarna. Får hoppas att några blev sugna på att rulla. Om det hade varit nyfikenhet som strålade ur flanörernas ögon skulle sportbutikerna i Göteborg ha fått se till att bredda sina sortimentet för sommarskidåkning. De är nog tacksamma att så inte är fallet. Jag har svårt att förstå varför de flesta, framförallt ungdomar, föraktar vissa konditionsidrotter. Det är synd att allt hela tiden ska vara så jävlar ball och trendigt! Longboard, powerwalking, parkour och supande är ett par mycket olika exempel på trender som accepteras och funkar i samhället utan att vara mer eller mindre coola än exempelvis skidåkning. Vem vet, det kanske bara dröjer ett par år så har alla lagg under fötterna.

Dagens morgonpass bestod för mig av att hänga Johan på kartan från tävlingen i söndags. Lagom tempo och klockren orientering tog oss in på en tid av 78 minuter, 4 minuter bättre än mig på tävlingen. Jag ska försöka skaffa en ny vän, Kartan heter han.

Efter vila och mat avslutade vi träningsdagen med löpning i solen, efterföljande enminutersintervaller på SkiErg:en och lite hembakt vetebröd. Blev rätt så mört i kroppen det sista. Får tacka för sällskapet och lyfta på hatten för orienteringsvärldens framtid!

Kolla på Spread! Bara en notis sådär. Killen har koll!

 
3 kommentarer

Publicerat av på april 20, 2011 i Religiös åskådning

 

3 svar till “Läger avslutat

 1. Högge

  april 20, 2011 at 19:17

  Väl skrivet, SkiErgkungen!

   
 2. Erik Wickström

  april 20, 2011 at 20:27

  Har du slagit 18.20 min på 5000 m Skierg än?

   
  • aleandrowest

   april 20, 2011 at 22:29

   Tackar Ol-kungen!
   Inte satsat på nåt sånt än. Kanske ska ge det ett försök, men får allt vänta lite.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: