RSS

Tunga ben

18 Apr

Lördag (Läs: Mör-dag)

Lördagen gick precis som planerat.

Huvudmålet: Morgontentan är godkänd om min magkänsla inte sviker.

Ett tidigt intervallpass på SkiErg:en vid hemkomst från innerstan avverkades. 6 st 4minutare blev det. Känns som det ger riktigt bra att stå där och dra, vilket inte minst märktes på eftermiddagens två timmar och 35 minuter långa distanspass som gick från Kungälv ut till Dyvik på Tjörn, där faster Ann-Marie och maken Stig, har ett fint sommarhus. Nu snackar vi omänskligt kraftiga effekter inom en mycket snäv tidsram. Skämt åsido, det var en relativt flack sträcka, men stakformen känns nu riktigt bra, trots rikligt med träning! Eventuellt lite väl mycket så här med fasit i hand…

Bild på Tjörnbron som symboliserar dimväggen jag knappt lyckades forcera:

Tjörnbron

Söndag

I Söndags morse var det tagg för tävling. Herkules arrangerade långdistans strax utanför Mölndal. 9,8 km var sträckan som jag fågelvägen skulle tillryggalägga. Uppdrag i orienteringsskogen förenklas betydligt då ingredienser såsom rolig orientering, strålande solsken och hyfsad form är närvarande. Bara några vishetens ord som slinker ur såhär en måndagskväll.

Eftermiddagen bjöd på: Gissa vad? För ledtråd, var god se nedan!

?

Kan stolt meddela att jag i söndagssolen smackade årets första Bar Über. K-J, upplysningsvis måste jag medge att passet blev 10 minuter kort. Det kändes sorgligt att ha slitit hårt i onödan och att behöva gå in ynka tio för tidigt, men jag kom fram till att det får gå för den här gången. Fick ju trots allt vädrat mitt likbleka dökött…

Vecka 16 avslutades i TV-soffan hos Anna och Lotta där vi såg världens skönaste nazi-zombie-splatter-film. Död Snö is the shit! Se den om det inte redan är gjort. Det är en mycket givande film.

Måndag

Hel dag i skolbänken stod det på schemat. Lyckligtvis var morgonföreläsningen avkortad en timma och en härlig långlunch med glass till efterrätt kunde avnjutas i solen på Hälsovetarbackens schteekiga terrass. Det är sommar ute!

Jag klarade inte av att sitta hela eftermiddagsföreläsningen, utan åkte hem en timma tidigt. Samma tråkiga kvinna som föreläste förra veckan levererade åter 0! Tråkigt men sant.

Istället blev det tid över för lite mys hemma innan jag och Agnes skulle fullborda våra för kvällen olika planer. Jag snörde på mig racerpjucken och satte av i högsta fart mot Skatås där Jokob och linnea mötte upp för träning. Jag och Jakob skulle dunka av ett maxpulstest. Uppvärmningen förde oss bort till Stora Delsjöns strand. Vi hann njuta av det härliga löparvädret och den fina omgivningen under ett ytterst kort ögonblick. Pang sade det, så var det allvar och klättringen upp till Mastentoppen var igång. Vi hann med två rundor, den andra bättre än den första, så tur var väl det.

Jag skulle såhär efter målgång, med resultatet i hand, vilja dela ut en guldmedalj till mannen som utforskat sin egen maxpuls och via denna empiriska undersökning har flyttat gränserna för modern vetenskap ett stort steg framåt. Han har bevisat att kropp och sinne lever i en sällsynt stark symbios, sida vid sida, med egenskaperna att de revolutionerande nog kan mogna olika fort. Enligt sägnen är ytterst få förunnade att ha ett moget sinne i en ung kropp. Gratulerar och tack för träningssällskapet!

Måndagens sista händelse: Agnes har bakat bullar. Hon är bäst!

Imorgon och på Onsdag är det läger. Sov gott!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på april 18, 2011 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: