RSS

Damned by satan

05 Mar

Imorgon skulle det ske. Vågen som under nära ett års tid svept över de sju haven för att samla kraft till ögonblicket då den skulle komma att bryta mot klipporna började som en liten krusning på vattenytan, utan kraft och utan mål, men ödet lade om dess rutt och skapade en styrka och ett mål för att lyckas riva upp vattenytan i en rasande formation som skulle växa mer för var dag och slutligen krossas så hårt mot klipporna att endast en handfull andra vågor den dagen skulle kunna utöva en mer rå brutalitet.

Detta öde, med höga ambitioner och tro på sina skapelser, är vad stora delar av mänskligheten på ett eller annat sätt benämner som gud. Oavsett religion och övertygelse finns denna gestalt där i en form eller en annan, såväl som dess motståndare som aldrig sänker garden och aldrig någonsin sluter fred.

Få vill prata om elementet som skapar jämvikt på jorden, det väsen som huserar djupt under ytan och bedriver en fruktansvärd verksamhet med jordefolkets syndare. Den mörka kraften förknippas med många symboler och har många namn, varav Satan, Lucifer och Iblis är tre av dem. Djävulen, som väsnet kallas i folkmun , stiger då och då upp och vandrar jordens yta för att sprida skräck och ondska, vilket tydligt gestaltas i filmens värld genom exempelvis Tenacious D, där hinhåle finner en saknad del av sin mäktiga kropp och fulländas av en tillfällighet för att av hjältemod besegras och begravas i sitt brinnande rike, där han kom att stanna till i torsdags natt.

Jag vet inte vilka synder jag begått eller om jag bara var den första bästa han såg, det enda jag med säkerhet vet är att han planterade ondskans säd långt ner i min arma hals och ändrade mitt ödes nyck. Istället för att möta motstånd, få krossas i Dalarnas landskap och falla sönder efter målet log satan mig i ansiktet och krossade mig innan jag ens fick chansen till ett värdigt avslut.

Svårförståeligt men ack så sant.

BEWARE


 
Lämna en kommentar

Publicerat av på mars 5, 2011 i Religiös åskådning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: